Jaroslav Reichl získal titul Zlatý Ámos fyzikář

Jaroslav Reichel, učitel fyziky a vedoucí Regionálního centra na Střední průmyslové škole sdělovací techniky Panská, byl v tradiční anketě Zlatý Ámos zvolen nejoblíbenějším fyzikářem 23. ročníku soutěže.

Do soutěže Jaroslava Reichla nominovali žáci ze třídy 13L, které učí fyziku třetí rok. "Všechny ve 13L nás (a věřím, že i v ostatních třídách) naučil dívat se na fyziku jiným pohledem. Dříve jsem si myslel, že fyzika je obyčejný předmět, který nikdy v budoucnu nevyužiji, především kvůli nezáživnému vykládání látky od naších učitelů na základní škole. Ale pan učitel Reichl, nás přesvědčil o tom, že nás fyzika všude doprovází i při naprosto obyčejných činnostech. Od té doby, u všeho co dělám od jízdy v metru, po jízdě na motorce, přemýšlím o silách, zrychlení, těžišti apod. V hodinách se snaží co nejvíce uvádět využití v praxi a to nám i předvádí v podobě experimentů," napsal o svém učiteli student David Bielický.

O tom, jak celá soutěž probíhala a jakým otázkám musel Jaroslav Reichl a jeho žáci čelit před komisí, se dočtete na jeho stránkách http://jreichl.com/.

Celý tým Nadace Jaroslavu Reichlovi srdečně blahopřeje!