Hledáme zástupce vedoucího programu Učitel naživo

Jsme největší nadace v Česku a vyvíjíme nový program Učitel naživo. Je to unikátní jednoletý výcvik, který bude nabízet kvalifikaci pro učitele druhého a třetího stupně. Od září 2016 běží pilotní jednoletý výcvik studentů s intenzivní praxí na školách.

Trénink je zaměřený na rozvoj osobnosti pedagoga, schopnost vytvářet a udržovat vztahy založené na důvěře a respektu, pedagogiku orientovanou na dítě a reflektivní dovednosti. Výcvik je inspirován ověřenými zahraničními programy. Na vývoji a produkci programu se podílí tým zapálených odborníků, inovátorů a lidí z praxe. Více informací o nadaci na www.nadacedb.cz, více informací o výcviku Učitel naživo na www.ucitelnazivo.cz.

Učitel naživo vzniká v rámci laboratoře, jejímž cílem je vyvíjet inovativní učitelské kvalifikační programy, pilotně je testovat a poskytovat dál dalším vzdělávacím institucím jako know-how. Jde nám o to, aby se příprava učitelů měnila v duchu rozvoje potenciálu každého jednotlivce - jak učitele tak dítěte.

A nyní potřebujeme do týmu kolegu nebo kolegyni, který se bude aktivně podílet na úspěšné realizaci programu Učitel na živo.

Co od Tebe čekáme:

 Řízení běžného provozu programu
 Koncepční spolupráci na směřování, strategii a designu programu
 Podíl na řízení náborů studentů
 Udržování partnersví se školami a komuníkace s řediteli a učiteli
 Podíl na řízení evaluačních aktivit

Co od Tebe potřebujeme:

 V první řadě jednoznačný soulad s vizí a hodnotami programu (viz. principy projektu na www.ucitelnazivo.cz)
 Zkušenost se vzděláváním a zájem o něj
 Zkušenost s projektovým řízením a se řízením týmu
 Leadership dovednosti
 Schopnost práce v týmu
 Flexibilitu pracovat v rychle se měnícím kontextu

Co Ti nabízíme:

 Být u změny českého vzdělávacího systému.
 Podíl na vzniku nové organizace s obrovským potenciálem
 Možnost pozitivně ovlivnit nejen české školství
 Spolupráci s inspirativními lidmi
 Spolupráci se špičkovými odborníky v oblasti vzdělávání
 odpovídající platové ohodnocení v závislosti na zkušenosti

Jak se přihlásit

 Na adresu jstraka@nadacedb.cz zašli do 14. listopadu 2016 svůj strukturovaný životopis a krátký motivační dopis. Motivační dopis by měl obsahovat odpovědi na tyto otázky:
1. Proč by ses chtěl/a zapojit do programu Učitele naživo?
2. Které věci by podle Tebe měl dobrý učitel (dobrá škola) dětem předat? Pokud víš o nějakém příkladu, jak to může vypadat, popiš jej prosím.
3. Co je pro Tebe osobně při vedení týmu nejdůležitější? Pokud s tím máš spojenou nějakou osobní zkušenost, popiš ji prosím.
4. Kdo je v oblasti vzdělávání pro Tebe osobně vzorem nebo inspirací - v Česku nebo i v mezinárodním kontextu a proč.
 Nástup možný ihned, nejpozději v březnu. Možnost je z počátku i práce na částečný úvazek.
 Případné dotazy ohledně výběrového řízení směřuj na Jana Straku, jstraka@nadacedb.cz , tel: 731 647 700