Konference Česká škola 21. století

Konference Česká škola 21. století se konala v Praze v České národní bance 16. září 2013, hlavním řečníkem byl pan Andreas Schleicher. Program konference najdete zde

Reportáž z konference přinesly Lidové noviny v příloze Akademie 24. září. První stranu přílohy si prohlédněte zde, druhou zde, třetí zde

Níže můžete zhlédnout celou konferenci:

Přednáška Andrease Schleichera v originále, téma: „Better skills, better jobs, better lives

Profily hlavních řečníků:
Andreas Schleicher - zástupce ředitele pro vzdělávání a speciální poradce generálního sekretáře OECD pro vzdělávací politiku
Irena Dvořáková - hlavní metodik projektu Elixír do škol, vedoucí iniciativy Heuréka, učitelka na ZŠ Červený vrch
Zbyněk Frolík - generální ředitel LINET spol. s r.o.
Václav Havlíček - rektor ČVUT
Pavel Kysilka - předseda správní rady Nadace Depositum Bonum a GŘ České spořitelny, a.s.
Daniel Münich - ekonom vzdělávání a trhu práce na CERGE-EI
Martin Ševčík - ředitel ZŠ Londýnská

Medailonky z konference Česká škola 21. století
Na otázky odpovídali: Petr Fiala (emeritní rektor Masarykovy univerzity a profesor politologie), Alena Gajdůšková (1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR), Jaroslav Hanák (prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR), Marcel Chládek (předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, senátor, náměstek hejtmana Středočeského kraje), Václav Klaus ml. (ředitel společnosti PORG), Lubomír Stoklásek (generální ředitel a předseda představenstva společnosti Agrostroj Pelhřimov, a.s.).

Jak je česká škola připravena na 21. století?

Co je největším přínosem pro české školy za posledních 20 let?

Co je největším úkolem pro české školy do budoucna?

Co říkáte na vzdělávací projekty jako je například Elixír do škol?

Jakou jednu věc byste udělali pro české školy?