Přednášky a dílny z Hradce Králové na videu

Zde najdete sborník dílen z konference.

Fyzika nejen s křídou a tabulí - přednáška Leoše Dvořáka. Podívejte se, co všechno je možné zjistit o světě okolo nás jen pomocí brčka, nitě a kancelářské sponky.

Matematika přináší radost žákům i učiteli - přednáška Milana Hejného. Jak mohou žáci sami objevovat zákonitosti matematiky? Poslechněte si další podrobnosti o Hejného výuce matematiky od jejího tvůrce.

Jak Eva Samková díky fyzice k olympijské medaili přišla - přednáška Jakuba Flejšara. Eva Samková, olympijská vítězka ve snowboardcrossu, dokázala ve své životní jízdě získat před ostatními závodnicemi obrovský náskok. Co stojí za jejím úspěchem?

Mechanika lidského těla - přednáška Václava Piskače. Jaký tlak umí vyvinout lidská čelist? Dokážeme překousnout cihlu? Odpovědi naleznete v této přednášce.

O sdružení Heuréka a projektu Elixír do škol - přednáška Ireny Dvořákové. Projekt Elixír do škola Nadace Depositum Bonum vychází ze zkušeností sdružení Heuréka a heuristických metod výuky. Poslechněte si, jak lze pomocí jednoduchých experimentů žáky na prvním stupni základních škol naučit formulovat hypotézy, sbírat reálná data a vyvozovat z nich závěry.

Brouci a jiná elektrická hejblata - dílna Kateřiny Lipertové.

Zajímavé pokusy z akustiky aneb zvuk kolem nás - dílna Tomáše Jerjeho.