Opava

Termín následujícího setkání: bude upřesněno
Téma: bude upřesněno

Vítejte na stránkách létajícího centra Opava. Naleznete zde informace z jednotlivých setkání.

Informace ze setkání v listopadu 2016:
Setkání bylo zaměřeno na experimenty s magnety. Účastníci si vyzkoušeli simulaci magnetického pole Země, seznámili se s principem Gaussova děla. Dále jsme pomocí magnetické detekční fólie pozorovali magnetické pole magnetů, prováděli experimenty s ferrofluidem, demonstrací Lenzova zákona a spoustu dalších.

Informace ze setkání 26.9.2016:
První setkání létajícího centra ve šk. roce 2016/17 v Opavě proběhlo v budově Mendelova gymnázia v Opavě. Účastníci se seznámili s několika typy hodin (vodní, svíčkové, sluneční, …) a vyrobili si horizontální sluneční hodiny.

Informace ze setkání 30.5.2016:
Setkání létajícího centra v Opavě proběhlo v budově Mendelova gymnázia v Opavě. Účastníci si sestavili destičky s el. součástkami a dále si sestavili jednoduchý blikač. Představili jsme si luminiscenci a možnost aplikace ve výtvarné výchově.

Informace ze setkání 25.4.2016:
Druhé setkání létajícího centra v Opavě proběhlo opět v budově Mendelova gymnázia v Opavě. Účastníci si vyrobili tzv. „hlídač šuplíku“ – obvod s jednoduchou aplikací fotorezistoru v zabezpečovacím zařízení.

Informace ze setkání 21.3.2016:
První setkání létajícího centra v Opavě proběhlo v budově Mendelova gymnázia v Opavě. Účastníci se seznámili s fungováním regionálního centra a možnostmi létajícího centra. Dále si prohlédli několik obvodů s LED diodami. Vše se zaměřením do výuky nebo na fyzikální dílny, kroužky, semináře. Dále si účastníci vyrobili panel s LED diodami.