Strakonice

Termín následujícího setkání: 2017

Vítejte na stránkách létajícího centra Strakonice. Naleznete zde informace z jednotlivých setkání.

Informace ze setkání 10. 4. 2017:
3. setkání ve Strakonicích se tradičně neslo v příjemné atmosféře. Po úvodní části zaměřené na energii lidského těla jsme ve druhé měřili základní fyzikální veličiny pomocí PC (systém Pasco). Pro některé novinka, pro jiné inspirace…Celkově se setkání vydařilo.

Informace ze setkání 14.11.2016:
Dne 14. 11. 2016 proběhlo ve Strakonicích 2. létající centrum. Ve zhruba 150 minutách si účastníci pohráli s magnety i PET lahvemi, sestavili si model elektromotoru a Heronovu fontánu… mezitím shlédli několik pokusů na elektromagnetismus s jednoduchými pomůckami. Doufám, že si všichni odpoledne užili tak jako já.

Informace ze setkání 20.4.2016:
Dne 20.4.2016 proběhlo ve Strakonicích létající centrum. Účastníci se seznámili s nadací Depositum Bonum, změřili si elektrické vlastnosti ovoce a zeleniny, vyrobili si dvě fyzikální hračky. Dle délky trvání můžeme soudit, že se akce líbila. Z předpokládaných 120 minut se protáhla na celých 150 minut. Po dohodě s místním koordinátorem se těšíme na pokračování.