Ondřej Zapletal

Od jara 2017 je ředitelem Nadace Depositum Bonum. Do té doby pomáhal vystavět sociální bankovnictví České spořitelny a pracoval jako stratég akceleračních programů Nadace Karla Janečka. Přes čtyři roky, do roku 2015, stál v čele Nadace Vodafone, kde založil akcelerátor pro sociální startupy Laboratoř Nadace Vodafone, a rozvíjel program Rok jinak. První zkušenosti z neziskového sektoru získal ve společnosti Člověk v tísni, vedl zahraniční humanitární a rozvojové mise v Afghánistánu, Barmě nebo na Srí Lance. Absolvoval Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy, studoval rovněž v USA, Kanadě a Irsku. Je ženatý, má dceru a dva syny. Rád leze a chodí po horách.

Proč pracuji v nadaci?

Je to obří příležitost udělat něco pro rozvoj české společnosti. Máme k dispozici nezanedbatelné prostředky v nadačním jmění, autonomii rozvíjet projekty v souladu s naším posláním, privilegované postavení při České spořitelně a skvělou správní radu a nadační tým. S tím už se dají dělat velké věci!