Ondřej Liška

Od února 2017 je členem správní rady Nadací České spořitelny. Od srpna 2017 je regionálním ředitelem nadace PorticusDo léta 2017 řídil mezinárodní organizaci Ashoka pro Českou a Slovenskou republiku. Působil jako ministr školství ve druhém kabinetu Mirka Topolánka. V letech 2006 - 2010 byl zvolen do poslanecké sněmovny za Stranu zelených (volební obvod Jihomoravský kraj). Zastával funkci předsedy Strany Zelených. Absolvoval politologii a religionistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Od března 2017 je členem správní rady Nadací České spořitelny.

Proč pracuji pro správní rady Nadací?
"Považuji za jedinečnou příležitost přispět k práci a směřování nadací České spořitelny. Zvláštní důraz na kvalitu vzdělávání a rozvoj podnikavého přístupu k řešení palčivých společenských otázek považuji za mimořádně důležitý. Jen společnost, která dokáže rozvíjet vzdělávací potenciál všech dětí bez rozdílu, a která je složená z aktivních a podnikavých občanů, se může stát živou a otevřenou demokracií schopnou obstát i před globálními výzvami."