Ondřej Pohanka

Vystudoval Sociální práci na Univerzitě Karlově, pět let pracoval na dětských linkách v Náchodě a Praze. Od malička je členem sdružení Duha a v oblasti práce s mládeží působil dvacet let jako dobrovolník a osm let i jako profesionál. Tři roky učil na Gymnáziu Buďánka a zažil, jak těžké povolání je být dobrým učitelem. Čtyři roky řídil mezinárodní organizaci IYNF, která spojovala a inspirovala Mladé přátele přírody z celé Evropy. Od roku 2010 pracuje v České spořitelně, většinu doby jako šéf strategického týmu, s týmem T. Salomona a D. Peškové připravil strategii Banka zdravých financí. Nyní se v ČS věnuje digitálnímu prodeji a v soukromí rekonstrukci staré roubenky v Jizerských horách. Je ženatý a má tři děti.

Proč pracuji pro správní rady Nadací?
Pro mě je práce pro Nadace krásná příležitost jak skloubit v podstatě všechny mé dosavadní zkušenosti z akademické, bankovní i neziskové sféry a snad tím přispět k tomu že za pár let budou děti ve školách zažívat radost a naplnění, občanská společnost nebude tak fatálně záviset na financování od státu a Česko jako celek bude o něco víc připravené na to, co přináší třetí tisíciletí.