Petr Vítek

Je spoluzakladatelem sítě Impact Hub v ČR. Dříve působil téměř 9 let v poradenské společnosti Deloitte, kde se věnoval především zvyšování výkonnosti a oblasti Human Capital. Vystudoval Anglický jazyk a literaturu, Geografii a kartografii a Finance. Je členem správní rady Nadace České spořitelny a Nadace Depositum Bonum od března 2017. Působil také jako člen správních rad Nadace Vodafone ČR a Amnesty International ČR. Petr je táta dvou dcer, rád pochybuje a zkoumá, neúspěšně sbírá židovské vtipy a neužitečné statistiky.

Proč pracuji pro správní rady Nadací?

Jsem idealista. Věřím, že svět lze měnit k lepšímu a že nic nemusí být problém. Věřím ve společnost, kde každý může spolu-vytvářet svůj svět a kde zodpovědnost se svobodou jsou žité hodnoty. Věřím, že do 20 let bude mezi standardy ve vzdělávání a podnikání kromě využívání spolupráce, technologií, kreativity a otevřenosti patřit také opravdová zodpovědnost k planetě, společnosti, zákazníkům, dodavatelům, zaměstnancům a k sobě. Obě Nadace k tomu mohou zásadně přispět.