Anna Dvořáková

Je absolventkou Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, kde získala i doktorát v oboru ekonomie. V rámci Erasmu studovala rovněž jeden semestr v Irsku na University of Limerick. Od roku 1998 pracuje v České spořitelně na různých pozicích (analýzy, řízení investic a likvidity, řízení kapitálu), absolvovala i 3-měsíční stáž v EGB. V současné době v ČS působí na pozici ředitelky strategického řízení kapitálu. Mimo to má zkušenosti s finančním poradenstvím, pracovala jako zastupitelka v obci Senohraby (ve funkcích předsedkyně finanční komise a předsedkyně školské rady) a je spoluautorkou aplikace Jóga pro děti a knížky Hravá jóga. Od jara 2016 je členkou správní rady Nadace ČS a od března 2017 místopředsedkyně správní rady Nadace Depositum Bonum a České spořitelny.

Proč pracuji pro správní rady Nadací?

Nadace ČS mají obrovský potenciál měnit naši společnost k lepšímu – jak v sociální oblasti, tak ve vzdělání. Svou práci pro Nadace vnímám jako inspiraci pro ostatní. Chci ukázat, že tato práce má smysl a je přínosná pro mnoho lidí. Ale zároveň je tato práce i obrovskou inspirací pro mne – možností potkat řadu zajímavých lidí, být součástí smysluplných projektů a nových nápadů.