Boris Marte

Je výkonným členem  správní rady nadace Erste (hlavní akcionář Erste Group). Od března 2017 je také členem dozorčí rady Nadace České spořitelny a Nadace Depositum Bonum. V roce 2005 založil Kontakt - sbírku umění Erste Group a v roce 2006  Die Zweite Sparkasse (Druhá spořitelna) banka pro to, co není bankami běžně dostupné (zabývající se mikrofinancováním a sociálním podnikáním).

Od října 2012 vede Erste Hub, nezávislý akcelerátor pro digitální inovace Erste Group. S jeho týmem, který se skládá z designerů, developerů, business analytiků a podnikatelů, staví nový digitální ekosystém pro retailovou banku budoucnosti.

Před prací pro Erste Group zastával různé politické pozice, byl členem kabinetů vicekancléře a federálního ministra pro vědu a výzkum a členem kulturní komise města Vídeň. V této funkci Boris působil jako projektový manažer zodpovědný za Vídeňský memoriál holokaustu.

V roce 1999 publikoval knihu Die Neue Ordnung des Politischen – Die Herausforderungen der Demokratie im 21. Jahrhundert“ (Campus Verlag, Frankfurt/New York).