Klára Gajdušková

První část kariéry pracovala jako novinářka, byla sedm let zpravodajkou ČTK a korespondentkou v mezinárodní agentuře Reuters. Po privatizaci České spořitelny se stala její tiskovou mluvčí. Za oblast firemní komunikace ČS byla zodpovědná až do září 2015. Následně během krátké doby se svými kolegy úspěšně postavila unikátní program Sociálního bankovnictví České spořitelny, který je nyní již součástí standardního businessu banky. V současné době je zodpovědná za širokou oblast společenské odpovědnosti Spořitelny, kam mimo jiné vedle Nadace Depositum Bonum patří také Nadace České spořitelny a od března 2017 je předsedkyní správní rady nadací ČS. Studovala anglistiku a politologii na UK Praha, andragogiku (UJAK Praha) a psychologii (University La Salle, Philadelphia, USA).

Proč pracuji pro správní rady Nadací?

Protože je to dream "džob". Mám velký respekt k České spořitelně a Erste Group, že nám umožňují dělat tuhle smysluplnou práci s aspirací prospívat Česku a lidem v něm tak, aby to tu bylo dobré místo k žití nejen pro nás, ale i pro další generace.